Zpátky do školy s chutí Franz Josef Kaiser

8. září 2021

Všimli jste si, jak během školního roku čas rychle běží? Odvézt do školy, pak honem do práce, vyzvednout v družině, zavézt na kroužky, zajistit nákupy, napsat úkoly… a do toho všeho ideálně vtěsnat přípravu zdravého domácího jídla pro celou rodinu. To aby se člověk rozkrájel. Určitě vám proto přijde vhod pár tipů, jak rychle, chutně a dobře zasytit malé i velké, a získat tak víc času na hraní s dětmi a třeba i na své koníčky.

Těstoviny a omáčky se nikdy nepřejí

Proto Franz Josef Kaiser uvařil a zavařil hned pět vynikajících omáček z prvotřídních surovin. Stačí je otevřít, ohřát, zalít s nimi těstoviny nebo rýži – a vida! Rychlý a voňavý oběd je na stole.

Základem omáček Franz Josef Kaiser jsou zralá čerstvá rajčata, liší se však od sebe výběrem dalších ingrediencí, které dělají z každé originální gurmánskou pochoutku. Klasická Bolognese rajčatová omáčka s hovězím masem a zeleninou je už v české kuchyni stálicí, Basilico je bez masa, zato krásně voní po bazalce. Chuť Napoletany zase příjemně doplňuje mrkev, Olive v sobě kombinuje černé a zelené olivy a Arrabbiata je připravená oslnit všechny, kdo mají rádi ostřejší pokrmy.

Na těstovinách záleží

Aby chuť omáček správně vynikla, je vhodné zvolit k nim také kvalitní těstoviny. Takové, které se nerozvaří, nelepí, zůstávají po uvaření pružné a drží si svůj tvar. Sázkou na jistotu jsou těstoviny vyrobené ze semoliny, mouky vyrobené z tvrdozrnné pšenice. I ty Franz Josef Kaiser gurmánům nabízí ve 4 oblíbených tvarech – Spaghetti, Fusilli, Penne a Chifferi.

Pesto & pasta

Další mimořádně rychlou a výživnou večeří mohou být těstoviny s pestem a posypané dobrým sýrem. V podstatě je zelené pesto rozdrcená směs česneku, bazalky, sýru, piniových oříšků a olivového oleje, to je takzvané Janovské pesto, nebo chcete-li Pesto alla Genovese. Hodí se nejen na těstoviny, ale také na spoustu dalších dobrot, které jsou hotové raz dva a zvládnou je připravit i šikovní školáci. Takový plněný croissant bude ke svačině zaručeně chutnat ještě lépe, když si ho malý strávník vlastnoručně nachystá.

Plněný croissant se zeleným pestem

Croissant podélně rozpulte, natřete pestem a naplňte šunkou, sýrem, salátem a rajčetem. Hotovo!

Chtěli byste stejně jednoduchý recept i na teplou večeři? Tady je:

A aby vám zelené pesto nezevšednělo, můžete ho střídat s pestem červeným. Jeho základem jsou sušená rajčata nebo grilované červené papriky doplněné o další chutné a aromatické ingredience. Červené pesto můžete použít kromě těstovinové klasiky i v netradičních receptech, kterými svou rodinu určitě příjemně překvapíte.