recepty

Zapečený lilek s bulgurem, tuňákem a sýrem feta

8. března 2021 náročnost: střední doba přípravy: 50 min

Ingredience

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g
2 lilky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
70 g uvařeného bulguru
½ červené cibule
3 stroužky česeku
8 řeckých oliv Kalamata ve slaném nálevu
70 g sýru feta
2 lžíce krájených sušených rajčat
čerstvá bazalka
1 lžíce citrónové šťávy
sůl a pepř

Postup

Lilky propíchejte vidličkou a podélně nařízněte, potřete olejem a pečte v troubě při 190 °C asi 40 minut. Do mísy dejte uvařený bulgur, červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky, utřený česnek, olivy, kostky feta sýru, sušená rajčata, pár lístků bazalky a scezeného tuňáka. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Upečený lilek na řezu otevřete a vytvořte si místo na nádivku. Osolte ho, opepřete a naplňte bulgurovou směsí. Dejte na 5 minut zapéct do trouby. Podávejte posypané lístky bazalky a s olivami.

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace