recepty

Vitello tonnato

10. července 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 3 hodiny

Ingredience na 1 porci

500 telecího válečku
Svazek tymiánu
Lžíce másla
Sůl a pepř
3 lžíce majonézy
2 ančovičky
Šťáva z půlky citronu
40 ml olivového oleje Franz Josef Kaiser
Tuňák v konzervě Franz Josef Kaiser
Kapary Franz Josef Kaiser
Salátek

Postup

Vitello tonnato je italský studený překrm, který pochází z oblasti Lombardie a Piemontu. Připravuje se z telecího masa a tuňáka. Recept z kuchyně influencera Honzy Vorla si můžete nyní vyzkoušet i vy doma.

  • Telecí si odblaníme, a vložíme do vakuovacího sáčku společně s tymiánem a máslem.
  • Vaříme sous vide na 53 % 3 hodiny.
  • Poté maso pořádně osolíme a opepříme a na oleji opečeme do zlatova ze všech stran.
  • Nakonec hodíme kus tymiánu, studené máslo a maso přeléváme.
  • Necháme odpočinout.

Majonézu smícháme se všemi ingrediencemi a vytvoříme kompaktní hmotu. 

Salátek si ochutíme olivovým olejem a kapary a jídlo jimi dozdobíme. 

Extra panenský olivový olej 500ml

podobné recepty