recepty

Vepřová panenka s omáčkou ze zeleného pepře

12. listopadu 2020 náročnost: snadné doba přípravy: 15 min

Ingredience

2 lžíce Zeleného pepře ve slaném nálevu 110g
1 lžíce olivového oleje
200 g vepřové panenky
50 ml brandy
100 ml vývaru
50 ml smetany
20 g másla
sůl a pepř

Postup

Maso ochuťte pepřem a solí. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečte maso z obou stran a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C na dobu asi 7 minut nebo do požadovaného stupně propečení. Poté nechte odpočinout na teplém místě.

Do stejné pánve přidejte zelený pepř bez nálevu a brandy. Nechte odpařit alkohol, přilijte vývar, smetanu a vše nechte asi 2 minuty povařit, dokud omáčka nezhoustne. Po odstavení z plotny přidejte máslo pro zjemnění.

Zelený pepř ve slaném nálevu 110g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace