recepty

Vejce plněná tuňákovým krémem

8. dubna 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 20 min

Ingredience na 6 porcí

1 balení tuňáka ve vlastní šťávě Franz Josef Kaiser
80 g čerstvého smetanového sýra
1 lžíci dijonské hořčice
½ lžíce citronové šťávy
hrst černých oliv bez pecky – Franz Josef Kaiser
Řeřicha nebo jiná oblíbená bylinka
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup

Velikonoce jsou ideální příležitostí k tomu, abyste si vykouzlili plněná vejce. Až ale ochutnáte vejce plněná tuňákovým krémem, budete mít u vás doma Velikonoce po celý rok. Zbylý krém navíc poslouží jako vynikající pomazánka.

Vejce rozřízněte napůl.

Žloutky vyjměte a vložte do misky. Přidejte tuňáka, sýr, hořčici, citronovou šťávu, špetku soli a pepře a vidličkou rozmíchejte do konzistence krému.

Krémem naplňte zdobící sáček a do každého důlku v uvařeném bílku nastříkejte trochu krému.

Ozdobte olivami nakrájenými na plátky a čerstvými bylinkami.

Tuňák steak ve vlastní šťávě 170g

podobné recepty