recepty

Topinka s humusem

17. července 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 1 hodina

Ingredience na 4 porce

Humus:
200 g cizrny z plechovky
80 g sušených rajčat Franz
80g sušených rajčat Franz Josef EXCLUSIVE
1 stroužek česneku
3 PL kvalitního olivového olejeFranz Josef EXCLUSIVE
3 PL studené vody
2 ČL tahini
1 ČL jablečného octa
1 ČL lahůdkového droždí
Sůl a pepř
Posypka:
1 PL ořechů (madle plátky, kešu)
1 PL piniových oříšků
1 PL slunečnicových semínek
1 ČL sezamu
160 g odtučněného tvarohu
1 ČL ovesných vloček
Sůl
Špenát:
2 stroužek česneku
200 g bio baby špenátu
1 PL sójové omáčky
1 PL rybí omáčky
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
Sůl a pepř
Na topinku:
4 krajíce oblíbeného chleba
40 g sýru feta nebo balkánského sýra
8 ks cherry rajčat
4 ks sušených rajčat Franz Josef EXCLUSIVE

Postup

Typicky česká pochoutka s netypickou pomazánkou. Zapomeňte na mastné topinky s česnekem. My pro vás máme pochoutku inspirovanou exotickou kuchyní. Topinku s humusem, která vám poslouží jako skvělá večeře, pro vás připravil Kluk v zástěře.

  • Na kapce oleje si orestujeme na plátky nakrájený česnek, necháme rozvonět a přidáme ke zbývajícím ingrediencím na humus a rozmixujeme dohladka.
  • Na rozpálené pánvi si na sucho za stálého míchání, na mírném stupni orestujeme posypku dozlatova a dokřupava.
  • Na rozpálenou pánev dáme kapku oleje, dva na plátky nakrájené stroužky česneku necháme rozvonět, přidáme baby špenát, chvilku restujeme, dokud ne zmenší svůj objem.
  • Přidáme směs ze sójové, rybí omáčky, vody a citronové šťávy, zamícháme a necháme lehce odpařit. Na závěr osolíme, opepříme podle chuti.
  • Chleba si opečeme na pánvi dokřupava, pomažeme vrstvou humusu, přidáme špenát, pokrájená cherry a sušená rajčata a posypeme ořechovo-semínkovou posypkou a balkánským sýrem nebo sýrem feta.

Sušená rajčata půlená 210ml

podobné recepty