recepty

Těstovinový salát s tuňákem a cuketou

10. srpna 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 30 minut

Ingredience na 1 porci

1/2 střední nebo 1 malá cuketa
Olivový olej Franz Josef Kaiser
Sůl
100–120 g penne Franz Josef Kaiser
½–1 lžíce citronové šťávy (podle chuti)
1 menší stroužek česneku
¼ lžičky čerstvého tymiánu
¼ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
Čerstvě mletý pepř
Hrst zelených oliv Franz Josef Kaiser
2 sušená rajčata Franz Josef Kaiser
1 balení tuňáka v olivovém oleji Franz Josef Kaiser
Hrst rukoly
1 lžíce piniových semínek

Postup

Malé balení tuňáka je na vaření pro jednotlivce ideální porce. Salátům dodá nejen skvělou chuť, ale i tolik potřebné bílkoviny. Díky tomu se stává lahodný těstovinový salát zdravým vyváženým pokrmem k obědu, večeři doma i do krabičky do práce nebo dokonce na piknik. 

  1. Cuketu nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Vložte do mísy a zakápněte trochou olivového oleje. Přidejte špetku soli a promíchejte, aby se jednotlivé plátky obalily. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 200 °C 20 minut dozlatova. 
  2. Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente. Sceďte a nechte okapat.
  3. Než se uvaří těstoviny, stihnete si připravit dresink. Prošlehejte 1 lžíci olivového oleje s citronovou šťávou, najemno nasekaným česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Ochuťte solí a pepřem. 
  4. Těstoviny přelijte dresinkem a promíchejte. 
  5. Olivy přepulte. Sušená rajčata nakrájejte najemno. Olivy, rajčata, tuňáka i rukolu přidejte k těstovinám a dobře promíchejte. 
  6. Salát můžete vychladit nebo rovnou servírovat. Na talíři posypejte nasucho opečenými piniovými semínky. 

Tuňák s extra panenským olivovým olejem 60g

podobné recepty