recepty

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a tuňákem

20. října 2019 náročnost: snadné doba přípravy: 15 min

Ingredience

Tuňák kousky v rostlinném oleji s chilli 170g
100 g těstovin penne, nejlépe kukuřičných
100 g žampiónů
100 g cukety
50 g červené papriky
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
100 g cherry rajčat
80 g oliv (bez pecky nebo vypeckované)
10 g kapar
1 paprička piri piri
140 g sladké kukuřice (z plechovky)
1 lžíce sušených rajčat v oleji
šťáva z ½ citronu
čerstvá bazalka dle chuti
sůl a pepř

Postup

Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte. Mezitím očistěte žampióny, cuketu a papriku, nakrájejte je na kostičky a orestujte na oleji ze sušených rajčat. Jakmile začnou zlátnout, přidejte rozpůlená rajčátka a opékejte další 2 minuty.

Hotovou směs promíchejte s těstovinami, přidejte tuňáka, olivy, kapary, piri piri, kukuřici a nakrájená sušená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a citronem a podávejte za tepla nebo zastudena posypané čerstvou bazalkou.

Tuňák kousky v rostlinném oleji s chilli 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace