recepty

Tagliatelle s máslovou omáčkou, kurkumou a lososem

4. listopadu 2019 náročnost: snadné doba přípravy: 25 min

Ingredience

Losos bez kůže a bez kostí v hořčičné omáčce 110g Franz Josef Kaiser
60 ml bílého vína
20 ml vinného octa
1 menší šalotka
snítka tymiánu
několik kuliček černého pepře
bobkový list
10 ml smetany
1 lžička kurkumy
125 g másla
125 g čerstvých těstovin tagliatelle
baby špenát
petrželka
sůl a pepř

Postup

Víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, tymián, pepř a bobkový list nechejte v rendlíku svařit a zredukovat na třetinu. Přidejte smetanu, kurkumu a postupně vmíchejte máslo nakrájené na kostičky. Omáčka se smetanou již nesmí vařit! Dochuťte solí a pepřem a nakonec omáčku přeceďte.

V samostatné nádobě prohřejte lososa i s omáčkou z konzervy. Maso vyjměte a tekutinu přilejte k připravené omáčce a dobře promíchejte.

Těstoviny uvařené dle návodu servírujte s čerstvými špenátovými lístky a lososem přelitým omáčkou. Posypte nasekanou petrželkou.

Losos bez kůže a bez kostí v hořčičné omáčce 110g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace