recepty

Špagety s pečenými rajčaty, olivami a tuňákem

27. února 2023 náročnost: snadné doba přípravy: 30 minut

Ingredience na 2 porce

200 g špaget
400 g cherry rajčat
hrst oliv kalamata Franz Josef Kaiser
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2–3 lžíce olivového oleje Franz Josef Kaiser
sůl
čerstvě mletý pepř
1 malá plechovka tuňáka v olivovém oleji Franz Josef Kaiser
hrst drobných kaparů Franz Josef Kaiser
čerstvá hladkolistá petrželka
nastrouhaný parmezán

Postup

Perfektní oběd nebo večeře, které jsou hotové do půl hodiny? Stačí mít po ruce pár kvalitních ingrediencí a jde to samo. Díky pečení uvolní rajčata svou sladkou chuť a šťávu, která spolu s dalšími surovinami vytvoří výtečnou omáčku na špagety.

  1. Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody.
  2. Rajčata přepulte a vložte do zapékací mísy. Přidejte olivy kalamata, najemno nakrájený česnek a lístky tymiánu. 
  3. Zakápněte balzamikovým octem a olivovým olejem. Můžete podlít 2 lžícemi bílého vína.
  4. Osolte a opepřete a promíchejte. Dejte péct při 200 °C 15 minut.
  5. Těstoviny sceďte, nenechávejte dlouho okapat. Spíše naopak. Ihned po slití přendejte špagety k pečeným rajčatům a dobře promíchejte.
  6. Do pekáčku přidejte kapary, tuňáka, hrst parmezánu a ještě zlehka promíchejte. 
  7. Na talíři posypejte najemno nasekanou petrželkou, parmezánem a podávejte.

Tuňák s extra panenským olivovým olejem 60g

podobné recepty