recepty

Špagety po uhlířsku s černými olivami

17. srpna 2021 náročnost: střední doba přípravy: 20 min

Ingredience

Spaghetti 500g
500 g pancetty
4 žloutky + 2 celé vejce
100 g sýru Pecorino
260 ml 33% smetany
Černé olivy bez pecky 300g
Petrželová nať
Sůl a pepř

Postup

Špagety uvařte dle návodu, asi 100 ml vody po uvaření dejte stranou. Mezitím nakrájejte pancettu na malé kostičky a orestujte na pánvi bez oleje, poté pánev odstavte z plotny. Do teplé pánve přidejte uvařené těstoviny čerstvě vytažené z vody a důkladně promíchejte. Část vody se odpaří a část vsákne. Vodu dolejte dle potřeby.

Smíchejte rozšlehaná vejce i žloutky, nastrouhaný sýr a smetanu, vše osolte a opepřete a přilijte k těstovinám. Promíchejte tak, aby se špagety rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Vznikne vláčná a krémová omáčka. Žloutky se teplem prohřejí a zhoustnou, nesmí se však srazit, vše proto dělejte ve svižnějším tempu a při mírné teplotě. Při servírování posypte těstoviny černými olivami a zasypte zbytkem strouhaného sýra, ozdobte lístky petržele.

Spaghetti 500g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace