recepty

Salát s vegan plant based tuna a červenou řepou

21. listopadu 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 25 min

Ingredience na 2 porce

1 balení Vegan plant based tuna Franz Josef Kaiser
listy římského salátu
2 vařené červené řepy
4 baby okurky
3 ředkvičky
1 citron
sůl
pepř
Dresink:
2 lžíce veganského jogurtu
2 lžíce veganské majonézy
2 lžíce Extra panenského olivového oleje
lístky máty
kopr
stroužek česneku

Postup

Zeleninový salát s červenou řepou a tuňákem můžete nyní dopřát i svým vegetariánským přátelům i členům rodiny. Místo běžného tuňáka použijete některého z Vegan plant based tuna i pár dalších veganských ingrediencí a pochoutka je na světě.

  1. Nejdříve nakrájejte řepu na měsíčky a okurky na kolečka.
  2. Zeleninu promíchejte s veganským tuňákem Franz Josef Kaiser a dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem, šťávou z citronu a najemno nasekaným koprem.
  3. Směs následně nandejte na listy římského salátu.
  4. Dresink připravte smícháním veganské majonézy a jogurtu.
  5. Dále přidejte nasekanou mátu, kopr a česnek.
  6. Salát přelijte dresinkem a ozdobte ředkvičkami a nasekaným koprem.

Rostlinný výrobek ze sóji s příchutí citronu a pepře

podobné recepty