recepty

Salát s grilovanými paprikami, olivami a sýrem halloumi

18. července 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 30 minut

Ingredience na 2 větší porce

1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
120 g žampionů
Sůl
Čerstvě mletý pepř
1 lžička najemno pokrájeného tymiánu
Olivový olej Franz Josef Kaiser
4 hrsti natrhaného oblíbeného salátu (v tomto případě rukola se salátem lollo rosso)
Hrst oliv kalamata Franz Josef Kaiser
100–150 g sýru halloumi
Dresink
2 lžíce olivového oleje Franz Josef Kaiser
2 lžíce balsamikového octa Franz Josef Kaiser
½ lžíce najemno pokrájené bazalky
½ lžíce najemno pokrájeného oregana
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup

Využije svůj gril během letní sezóny naplno a ugrilujte si i originální salát. Papriky získají příjemně nasládlou chuť, žampiony se úžasně rozvoní a společně s křupavým salátem, delikátními olivami a lahodným halloumi sýrem vytvoří perfektní chuťový zážitek.

  • Papriky nakrájejte podélně na proužky. Žampiony překrojte napůl. Papriky a žampiony nasypejte do mísy. Přidejte větší špetku soli, pepř a tymián a zakápněte olivovým olejem – budou stačit 1–2 lžíce.
  • Grilujte cca 5–7 minut, aby papriky a houby změkly. Pokud máte gril s mřížkou, ze které by mohly propadnout do ohně, napíchněte papriky i houby na špejle nebo jehlice. 
  • Ogrilované papriky a žampiony nechte na talíři zchladnout.
  • Mezitím si připravte dresink – prošlehejte olej, balzamikový ocet, bylinky a špetku soli a pepře.
  • Halloumi nakrájejte na plátky nebo kostičky a také ogrilujte – bude stačit chvíle, aby sýr změkl a byl opečený dozlatova.
  • Do větší mísy vložte natrhaný salát a zchladlou papriku se žampiony a olivy kalamata. Přelijte dresinkem, promíchejte a ihned servírujte na talíře. Navrch položte ogrilovaný halloumi a podávejte.

Extra panenský olivový olej 1l

podobné recepty