recepty

Šakšuka s tuňákem

16. dubna 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 30 min

Ingredience

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule
1 malá červená paprika
4 papričky piri piri ve slanokyselém nálevu
2 stroužky česneku v pikantním oleji
1 lžička uzené sladké papriky
1 lžička tymiánu
400 g konzervovaných drcených rajčat
1 lžička hnědého cukru
4 vejce
50 g sýru feta
lístky čerstvé petržele
sůl a pepř

Postup

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, po chvíli i nakrájenou papriku a piri piri papričku. Restujte asi 3 minuty, než cibule zesklovatí a změkne. Přidejte najemno nakrájený česnek, uzenou papriku, tymián a krátce orestujte. Přidejte konzervovaná rajčata, cukr a vařte asi 10 minut. Poté přidejte tuňáka, osolte a opepřete.

Ve směsi v pánvi vytvořte 4 hnízda pro vajíčka. Jedno po druhém vyklepněte do misky a potom je nalejte opatrně do hnízd. Osolte je a opepřete, pánev přikryjte a vařte asi 10 minut (pokud preferujete tekutý žloutek, dobu vaření zkraťte). Na závěr posypte rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou a servírujte v pánvi.

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace