recepty

Šafránový kuskus se sardinkami

9. června 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 20 min

Ingredience

Sardinky filety v olivovém oleji 90g
1 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
30 ml extra panenského olivového oleje
300 g rajčat
300 ml zeleninového vývaru
0,1 g mletého šafránu
200 g kuskusu
2 lžičky kapar ve slanokyselém nálevu
6 papriček piri piri
2 lžíce krájených sušených rajčat
10 oliv plněných sušenými rajčaty
4 stroužky česneku v pikantním oleji
šťáva z ½ citronu
hrst nasekané čerstvé petržele
sůl a pepř

Postup

Cibuli, mrkev a celer nakrájené na kostičky orestujte na olivovém oleji, osolte, opepřete. Přidejte nakrájená rajčata bez semínek (ty nechte na později). Odstavte z plotny.

Ve vroucím zeleninovém vývaru rozmíchejte šafrán. Zalijte jím kuskus a počkejte, dokud kuskus neabsorbuje všechen vývar. Poté ho zlehka ho promíchejte.

Zeleninu vraťte na plotnu a vmíchejte do ní kuskus, kapary, piri piri papričky, sušená rajčata, olivy a utřený česnek v pikantním oleji. Přidejte semínka a šťávu z rajčat. Dochuťte citronovou šťávou, zamíchejte a nechejte prohřát. Podávejte se sardinkovými filetami a posypané petrželkou.

Sardinky filety v olivovém oleji 90g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace