recepty

Pekingský kuřecí salát

18. září 2020 náročnost: střední doba přípravy: 30 + 30 min

Ingredience

100 ml Rýžového oleje
4 kuřecí prsa
200 g nasekaného pekingského zelí
2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
1 salátová okurka zbavená semen a nakrájená na tenké nudličky
1 nakrájená chilli paprička
2 lžíce nasekané jarní cibulky
2 cm nastrouhaného zázvoru
2 prolisované stroužek česneku
čerstvý koriandr
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sezamových semínek
sůl a pepř
Na marinádu: 4 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce sójové omáčky, sůl a pepř

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na proužky a smíchejte s medem, polovinou octa, sójovou omáčkou, osolte, opepřete a nechte asi 30 minut marinovat.

Maso vyjměte z marinády a opečte ho na pánvi s rýžovým olejem. Vychladlé opečené maso smíchejte se zbylými ingrediencemi, dochuťte solí a pepřem. Salát při servírování posypte nasucho opečeným sezamovým semínkem.

Rýžový olej

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace