recepty

Mandarinková granita

5. července 2020 náročnost: střední doba přípravy: 15 min + mražení

Ingredience

2 ks Mandarinky ve sladkém nálevu 314ml
80 ml bílého třtinového rumu
3 pomeranče
1 limetka

Postup

Nastrouhejte kůru z limetky a jednoho pomeranče. Vymačkejte šťávu z limetky a dejte stranou. Zbylé dva pomeranče příčně rozřízněte a dužinu nožem vyjměte tak, aby vám zůstaly „misky“ z pomerančové kůry.

Celý obsah mandarinkového kompotu, zbylou pomerančovou dužinu, limetkovou šťávu a rum rozmixujte dohladka a důkladně propasírujte. Přimíchejte kůru z pomeranče a limetky a obsah nalijte do nádoby vhodné do mrazničky. Dejte zmrazit na asi 2 hodiny.

Po 2 hodinách rozmíchejte částečně zmraženou směs vidličkou a dejte znovu mrazit. Po hodině proces zopakujete a znovu dejte do mrazáku, zároveň tam vložte i pomerančové „misky“. Hotovou zmraženou granitu naškrábejte do pomerančových misek, ozdobte mátou, sušeným pomerančem či skořicí a ihned podávejte.

Mandarinky ve sladkém nálevu 314ml

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace