recepty

Lososový chowder

18. února 2020 náročnost: snadné doba přípravy: 30 min

Ingredience

2x Losos bez kůže a bez kostí v tomatové omáčce s kari 110g
370 ml kukuřiček ve sladkokyselém nálevu
50 ml oleje
500 g slaniny
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
jalapeños dle chuti
česnek dle chuti
200 g brambor
1 l rybího vývaru
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
500 ml smetany
1 jarní cibulka
pažitka
sůl a pepř

Postup

Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte na oleji dokřupava, vyberte z pánve a dejte stranou. V tuku ze slaniny orestujte řapíkatý celer, cibuli, jalapeños a česnek nakrájené na kostičky. Přidejte nakrájené brambory a opečenou slaninu, zalijte vývarem a vařte do změknutí.

Smíchejte kukuřičný škrob se dvěma lžícemi  vody, vmíchejte do polévky a krátce povařte, přidejte kukuřici, smetanu a na závěr lososa. Dochuťte solí a pepřem, podávejte sypané pažitkou a jarní cibulkou.

Losos bez kůže a bez kostí v tomatové omáčce s kari 110g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace