recepty

Listový salát s olivami, sušenými rajčaty, uzeným kachním prsem a zálivkou vinaigrette

6. srpna 2020 náročnost: snadné doba přípravy: 15 min

Ingredience

5 ml balsamikového octa z Modeny
50 ml extra panenského olivového oleje
20 ml jablečného octa
1 lžíce medu
1 stroužek česneku
2 sardelové filety (ančovičky)
mix listových salátů
2 lžíce řeckých zelených oliv plněných sušenými rajčaty ve slaném nálevu
4 malé uvařené brambory nakrájené na kousky
1 lžíce krájených sušených rajčat
1 lžíce kapar ve slanokyselém nálevu
1 menší uvařená brokolice nakrájená na kousky
90 g uzených kachních prsou nakrájených na tenké plátky
sůl a pepř

Postup

Na zálivku vinaigrette smíchejte balsamikový ocet, olivový olej, jablečný ocet, med, česnek, ančovičky a vše umixujte do hustší emulze. Dochuťte solí a pepřem.

Salátové listy smíchejte se zbytkem surovin, poklaďte plátky kachních prsou a zakápněte zálivkou.

 

Balsamikový ocet z Modeny 250ml

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace