recepty

Lasagne s tuňákem

10. ledna 2020 náročnost: střední doba přípravy: 1 h

Ingredience

2x Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g
200 g pórku
300 g fenyklu
500 ml mléka
3 bobkové listy
25 g másla
25 g hladké mouky
muškátový oříšek
90 g sušených rajčat
6 plátků lasagní
200 g plátků čedaru
sůl a pepř
máslo na vymazání

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Najemno nakrájený pórek, fenykl a bobkové listy přelijte v pánvi nebo rendlíku mlékem a vařte na mírném plameni 10 minut. Poté sceďte – mléko nevylévejte – a dejte stranou. Bobkové listy vyjměte.

V rendlíku na mírném ohni rozehřejte máslo a do něj důkladně vmíchejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko ze svařené zeleniny a nepřestávejte míchat. Přiveďte k varu a nechte směs zhoustnout. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Máslem vymažte zapékací mísu. Na dno rozložte polovinu směsi pórku a fenyklu, polovinu sušených rajčat a jednu konzervu tuňáka. Navrch položte 3 plátky lasagní a přelijte polovinou bešamelové omáčky. Na ni poklaďte polovinu plátků sýra. Vrstvy zopakujte, skončete opět sýrem. Dejte zapékat asi na  35–40 minut, dokud nebude vrchní vrstva probublávat a upečená dozlatova.

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace