recepty

Krémová cuketová polévka se zeleným pestem

13. září 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 45 min

Ingredience

Pesto alla Genovese 190g
30 ml extra panenského olivového oleje
30 g másla
2 cibule
200 g mrkve
200 g petržele
3 stroužky česneku
100 g řapíkatého celeru
300 g brambor
10 g kari prášku
1 500 g cukety
2 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
Zakysaná smetana
Sůl a pepř

Postup

Na pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, česnek a celer a vše orestujte. Přidejte brambory, kari koření, sůl, pepř a cuketu a opět chvíli opékejte. Nakonec přilijte vývar a vařte do změknutí zeleniny, asi 30 minut. Dochuťte solí a pepřem a podle potřeby a polévku rozmixujte dohladka. Při servírování ozdobte štědrou dávkou zeleného  pesta a zakysanou smetanou.

TIP: Můžete dozdobit petrželovým olejem (petrželka rozmixovaná s olivovým olejem).

Pesto alla Genovese 190g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace