recepty

Jahelník s houbami

23. září 2020 náročnost: snadné doba přípravy: 45 min

Ingredience

Gurmánské houby ve slaném nálevu 280g
100 g jáhel
asi 300 ml zeleninového vývaru
3 starší rohlíky
100 ml mléka
2 vejce
1 stroužek česneku
1 lžička mletého kmínu
tvrdý sýr dle chuti (Gran Moravia, parmezán, pecorino…)
sůl a pepř

Postup

Jáhly uvařte v zeleninovém vývaru dle návodu na obalu (na půl hrnku jáhel je potřeba asi hrnek a půl vývaru). Rohlíky nakrájejte na malé kousky a přelijte mlékem. Houby sceďte.

K rohlíkům přidejte vejce, prolisovaný česnek, kmín, scezené houby, sůl a pepř, promíchejte a směs nasypte do zapékací mísy. Před vložením do trouby vyhřáté na 180 °C posypte strouhaným sýrem. Zapékejte přibližně 20 min, dokud není povrch zezlátlý.

Gurmánské houby ve slaném nálevu 280g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace