recepty

Houbové rizoto s kuřecím masem

17. srpna 2022 náročnost: snadné doba přípravy: 30 minut

Ingredience na 2 porce

280 g směs hub ve slaném nálevu Franz Josef Kaiser
700 ml zeleninového vývaru
150 g jasmínové rýže
1 lžíce olivového oleje Franz Josef Kaiser
30 g nastrouhaného parmezánu
Grilovací koření
1 malá cibule
2 lžíce ghí
1 stroužek česneku
2 kuřecí prsa
Sůl a pepř

Postup

Rizoto v Čechách milujeme, ale pozor, tentokrát jsme pro vás vybrali recept na rizoto inspirované v Itálii. Michaela Ryglová, známá svým profilem na instagramu, připravila houbové rizoto s kuřecím masem, na kterém si určitě pochutnáte.

  • Nejprve si kuřecí prsa posypeme grilovacím kořením, potřeme olivovým olejem a necháme je v lednici uležet.
  • Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na lžíci ghí ji orestujeme.
  • Poté přidáme propláchnutou rýži a zalijeme ji 1/3 zeleninového vývaru.
  • Necháme vývar vyvařit.
  • Poté přilijeme druhou třetinu vývaru a postup opakujeme.
  • Nakonec přilijeme i třetí třetinu vývaru, opět necháme vyvařit a poté přidáme prolisovaný česnek.
  • Hotové rizoto sundáme z plotny a vmícháme do něj najemno nastrouhaný parmezán společně s nakrájenými houbami.
  • Nakonec na lžíci ghí orestujeme kuřecí prso a podáváme s připraveným rizotem.

Směs hub ve slaném nálevu 280g

podobné recepty