recepty

Gratinovaná kolínka s tuňákem, zeleninou a dvěma druhy sýrů

3. července 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 30 min

Ingredience

200 g těstovin chifferi
Tuňák steak v olivovém oleji 150g
1 cuketa
10 ml extra panenského olivového oleje
3 rajčata
100 g sušené italské šunky
petrželová nať
12 černých oliv bez pecky
150 g mozzarelly
100 g gorgonzoly
sůl a pepř

Postup

Cuketu nakrájejte na silnější plátky, osolte a opepřete. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, šunku na proužky. Na pánvi s olejem opečte cuketu z obou stran a vložte ji do zapékací mísy, přidejte rajčata, dejte pod gril na asi 3 minuty, přidejte šunku a opět grilujte asi 4 minuty. Ochuťte solí a pepřem.

Uvařte kolínka (chifferi) dle návodu a scezená je nasypte do zapékací mísy k cuketě s rajčaty a se šunkou. Posypte sekanou petrželkou a naskládejte navrch olivy. Přidejte mozzarellu, nadrcenou gorgonzolu a kousky tuňáka, zakápněte olejem z konzervy a dejte opět pod gril na asi 3 minuty (nebo dokud sýr nezezlátne). Podávejte sypané nasekanou petrželkou.

Chifferi 500g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace