recepty

Fish cake s uzenou makrelou a citronovým dipem

13. března 2020 náročnost: snadné doba přípravy: 25 min

Ingredience

Makrela uzené filety v oleji 170 g
600 g brambor uvařených ve slupce
1 nakrájená osmažená cibule
1 vejce
chilli paprička dle chuti
2 lžíce koriandrových lístků
kůra z ½ citronu
2 lžíce hladké mouky
olej na smažení
listový salát k podávání
sůl a pepř
Citronový dip: 2 lžíce majonézy, kůra z ½ citronu, šťáva z ½ citronu, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř

Postup

Brambory uvařené ve slupce oloupejte, rozmačkejte nahrubo, přidejte osmaženou cibuli, vejce, nasekanou chilli papričku, nasekaný koriandr a scezenou uzenou makrelu. Osolte, opepřete a nastrouhejte do směsi citronovou kůru z ½ citronu. Vše promíchejte.

Ze směsi vytvarujte malé karbanátky, posypte je moukou a opékejte na pánvi s rozehřátým olejem asi minutu z každé strany.

Na dip smíchejte majonézu s jogurtem, ochuťte solí, pepřem, druhou polovinou citronové kůry a šťávou z půlky citronu.

Podávejte s mixem listových salátů.

Makrela uzené filety v oleji 170 g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace