recepty

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí

25. června 2020 náročnost: střední doba přípravy: 45 min

Ingredience

2 ks Tuňák kousky ve slunečnicovém oleji s koprem 170g
6 řeckých oliv Kalamata
čerstvý kopr
2 lžíce citronové šťávy
100 g gorgonzoly (pokud možno pikantní)
Filo (phyllo) těsto (může být rozmrazené)
sůl, pepř
Máslová omáčka s koprem: 250 g másla, 100 ml bílého vína, 50 ml bílého vinného octu, 1 větší šalotka, 1 lžička nasekaného kopru, snítka čerstvého tymiánu, sůl, kajenský pepř dle chuti

Postup

Scezeného tuňáka smíchejte s plátky vypeckovaných oliv, nasekaným koprem, citronovou šťávou a nadrobenou gorgonzolou. Dochuťte solí a pepřem. Z těsta vykrojte čtverce o velikosti asi 15 x 15 cm, na jednu porci 3 plátky. Jednotlivé lístky těsta potírejte olivovým olejem či rozpuštěným máslem a vrstvěte vždy 3 na sebe, aby těsto lístkovalo a bylo křupavé. Směs tuňáka naneste lžící na připravené těsto, zabalte do tvaru měšce a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 10 minut nebo dozlatova.

Podávejte s máslovou omáčkou ochucenou čerstvým koprem. Bílé víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a špetku soli vařte, dokud se směs nezredukujte na polovinu. Do zredukovaného základu vmíchejte postupně kostičky másla. Omáčku přeceďte, ochuťte kajenským pepřem a koprem.

Tuňák kousky ve slunečnicovém oleji s koprem 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace