recepty

Dýňové arancini se zeleným pestem

27. března 2021 náročnost: střední doba přípravy: 1 h 30 min

Ingredience

Pesto alla Genovese 190g
20 ml olivového oleje
1 cibule
350 g dýně hokaido
3 stroužky česneku
200 g rýže Arborio
600 ml kuřecího vývaru
60 g parmezánu
150 g hladké mouky
2 vejce
140 g strouhanky
rýžový olej podle potřeby
limetka

Postup

Na pánev s trochou rozehřátého olivového oleje přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, dýni nastrouhanou nahrubo, utřený česnek a restujte, dokud dýně nezměkne (asi 8 minut). Přidejte rýži a restujte další 2 minuty. Přilejte vývar a vařte asi 20 minut, než bude rýže měkká. Přidejte nastrouhaný parmezán, ochuťte solí a pepřem. Směs rozložte na plech a nechte zchladnout.

Z rýžové směsi vytvořte arancini, tedy asi 5 cm kuličky, které obalte v mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance (může být i panko).

Arancini smažte v horkém rýžovém oleji dozlatova. Podávejte se zeleným pestem a rozkrojenou limetkou k pokapání.

Pesto alla Genovese 190g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace