recepty

Chermoula s uzenou makrelou a řepnými čipsy

24. června 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 30 min

Ingredience

2x Makrela uzené filety v oleji 170 g
200 g červené řepy
60 ml extra panenského olivového oleje
1 lžička celého římského kmínu
100 g listů koriandru
100 g listů kadeřavé petrželky
3 papričky piri piri
1 lžička mleté sladké papriky
6 stroužků česneku v pikantním oleji
2 citrony

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu očistěte a nakrájejte na tenké plátky, přidejte 1 lžíci olivového oleje, promíchejte a vyskládejte na plech v jedné vrstvě. Posypte částí římského kmínu a pečte asi 10–15 minut – dokřupava.

Připravte chermoulu smícháním najemno nasekaného koriandru a petrželky, zbylého kmínu, papriček piri piri, mleté papriky, nasekaného česneku, zbylého olivového oleje, citrónové kůry a šťávy.

Servírujte makrelovou filetu s chermoulou, s řepnými čipsy a citronovými klínky.

Makrela uzené filety v oleji 170 g

podobné recepty