recepty

Celerový salát s řepou a schwarzwaldskou šunkou

6. ledna 2021 náročnost: snadné doba přípravy: 30 min + 1 h

Ingredience

1 lžíce Oleje z vlašských ořechů
300 g celeru
2 lžičky dijonské hořčice hrubozrnné
140 g řeckého jogurtu
1 lžička cukru
1 lžíce limetové šťávy
1 uvařená červená řepa
4 plátky schwarzwaldské šunky
1 lžíce vlašských ořechů
sůl a pepř
Dresink: 60 ml Oleje z vlašských ořechů, 20 g hořčice, 20 ml limetové šťávy

Postup

Očištěnou bulvu celeru nastrouhejte na nudličky, přidejte olej z vlašských ořechů, hořčici, jogurt, cukr, šťávu z limety, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte minimálně hodinu v chladu odležet.

Uvařenou, na měsíčky nakrájenou řepu opečte spolu se šunkou na oleji. Smíchejte ingredience na dresink, osolte a opepřete.

Celerový salát vytvarujte formičkou, řepu naaranžujte k salátu, ozdobte plátkem opečené šunky a přelijte hořčicovým dresinkem.

Olej z vlašských ořechů 250ml

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace