recepty

Bramborový salát s tuňákem

20. prosince 2019 náročnost: snadné doba přípravy: 20 min

Ingredience

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g
500 g salátových brambor
20 ml citronové šťávy
4 jarní cibulky
1 červená cibule
čerstvá petrželka
4 uvařené červené řepy
4 uvařené žluté řepy
2 saláty Little Gem
50 ml olivového oleje
10 ml slunečnicového oleje
1 lžička octa balsamico
sůl a pepř

Postup

Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli a petrželovou nať.

Oba druhy řepy nakrájejte na kousky a opečte je na troše slunečnicového oleje. Na dresink smíchejte olivový olej a balsamico.

Na talíř položte list salátu, zakápněte ho trochou dresinku a vyplňte ho bramborovým základem, na který přidejte opečenou řepu. Nakonec poklaďte kousky tuňáka a přelijte zbytkem dresinku, mírně osolte a opepřete.

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace