recepty

Bliny se sardelovými očky

21. listopadu 2019 náročnost: střední doba přípravy: 1,5 h

Ingredience

70 g hladké mouky
70 g pohankové mouky
2 vejce
150 ml mléka
4 g sušeného droždí
80 g zakysané smetany
olej nebo máslo na smažení
sůl dle chuti
K servírování: Sardelová očka v oleji s kapary 45g, lososový kaviár, vařená červená řepa, čerstvý kopr, citron, zakysaná smetana

Postup

V míse smíchejte obě mouky a sůl. Zvlášť oddělte bílky od žloutků. Do vlažného mléka za stálého míchání postupně přidejte droždí, žloutky a zakysanou smetanu (množství určené do těsta). Poté mléčnou směs pomalu přilejte k moukám a za stálého míchání vypracujte hladké těsto. To přikryjte a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.

Poté z bílků ušlehejte sníh a zlehka zapracujte do těsta. Na pánvi s olejem upečte jednotlivé bliny dozlatova. Servírujte je se zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem a dozdobte sardelovými očky, kaviárem, citrónem a červenou řepou.

Sardelová očka v oleji s kapary 45g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace