recepty

Asijská zeleninová polévka s tofu a tuňákovými knedlíčky

2. prosince 2021 náročnost: střední doba přípravy: 30 min

Ingredience

30 ml sezamového oleje
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
3 stroužky česneku v pikantním oleji
4 jarní cibulky
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
250 g uzeného tofu
3 papričky piri piri
2 lžíce sójové omáčky
2 l zeleninového vývaru
1 zelí bok choy
1 cuketa
Koriandr
Limetka
 
Tuňákové knedlíčky
Tuňák steak v olivovém oleji 150g
20 g másla
1 menší cibule
1 vejce
20 g strouhanky
Majoránka
Tymián
3 rozmačkané stroužky česneku v pikantním oleji
Sůl a pepř

Postup

Nejprve si připravte knedlíčky. Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte k tuňákovému steaku (bez oleje) a promíchejte s ostatními ingrediencemi na knedlíčky. Dochuťte solí a pepřem a vytvořte kompaktní hmotu, ze které vytvarujete menší kuličky. Dejte stranou.

Na sezamovém oleji orestujte zázvor, utřený česnek, pevné konce jarních cibulek, mrkev a řapíkatý celer nakrájené na nudličky a tofu nakrájené na kostky. Poté přidejte papričky piri piri, sójovou omáčku a zeleninový vývar a vařte asi 10 min. Nakonec dejte do horké polévky prohřát připravené knedlíčky. Podávejte jednotlivé porce polévky s čerstvým bok choy, cuketou nakrájenou na nudličky, čerstvým koriandrem a limetkou k dochucení.

Tuňák steak v olivovém oleji 150g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace