recepty

Asijská smažená rýže s tuňákem a zeleninou

4. března 2020 náročnost: střední doba přípravy: 30 min

Ingredience

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g
slunečnicový olej
2 vejce
1 menší cibule nasekaná najemno
1 lžíce nasekaného zázvoru
2 stroužky nasekaného česneku
1 jarní cibulka nasekaná nahrubo
sójová omáčka dle chuti
200 g uvařené dlouhozrnné rýže
60 g konzervované kukuřice
60 g hrášku ve slaném nálevu
chilli omáčka dle chuti (např. sriracha)
sůl a pepř

Postup

Na pánvi rozehřejte část oleje, vlijte rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a připravte omeletu. Tu srolujte a nakrájejte na tenké proužky, které dejte stranou.

Ve woku na zbytku oleje zlehka osmažte cibuli, zázvor a česnek. Přidejte jarní cibulku, sójovou omáčku, rýži, slitou kukuřici a hrášek a vše restujte asi 5 minut. Na závěr přidejte tuňáka, nakrájenou omeletu a chilli omáčku. Vše promíchejte a můžete podávat.

Tuňák steak ve slunečnicovém oleji 170g

podobné recepty

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace